Kuchnia

Makarony Kasze Ryż

Carbonara
Najlepsza na Świecie jaką jadłam, bardzo szybki sposób przygotowania a jej smak rozpływa się w ustach.
6 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:

• 1 opakowanie makaronu spaghetti
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2 ząbki czosnku
• 1 cebula
• 100 g boczku wędzonego
• 5 żółtek
• 330 ml śmietany 30%
• 4 łyżki sera parmezan
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente.
2. Czosnek oraz cebulę obieram, cebulę drobno kroję a czosnek przeciskam przez praskę, następnie smażę na rozgrzanej oliwie.
3. Boczek kroję w drobną kostkę i dodaję do warzyw.
4. Makaron ugotowany odcedzam, przekładam na patelnie z boczkiem i chwilkę smażę i odstawiam patelnię na bok z palnika.
5. Żółtka obijam razem ze śmietaną trzepaczką, wsypuję ser parmezan, mieszam dokładnie.
6. Masę żółtkową wlewam na makaron i dokładnie, delikatnie mieszam, by żółtka przykryły makaron.
7. Delikatnie podgrzewam i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
8. Danie gotowe.
9. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation