Święta i uroczystości

Święta, święta......

Wielkanocne ciasteczka budyniowe (ręcznie malowane) - Oryginalny smak
Składniki:

Ciasteczka budyniowe:

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru pudru
1 jajko
180 g masła
budyń waniliowy bez cukru „Winiary” (35g)

Przygotowanie:

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, masło, proszek budyniowy i cukier puder. Masło siekamy nożem na jak najmniejsze kawałeczki. Następnie zagniatamy elastyczne ciasto, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.

Wyjmujemy, rozwałkowujemy na 4 – 5 mm (podsypując mąką) i wycinamy ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 13 minut. Studzimy i dekorujemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation