Kuchnia

Sałatkowo

Sałatka w paski
Składniki:
1 ogórek szklarniowy
mały pęczek natki pietruszki
1 żółta papryka
pomidorki koktajlowe (10 szt)
ser feta (małe opakowanie)
1/4 kapusty pekińskiej
pęczek rzodkiewek
sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
1. Ogórka pokroić w kostkę i wymieszać z posiekaną drobno natką pietruszki. Pekinkę posiekać, paprykę pokroić w paseczki, rzodkiewki i fetę w kostkę, pomidorki na połówki. Majonez połączyć z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku, wymieszać.
2. W salaterce układać "w paski" kolejno składniki: ogórek, papryka, pomidorki, feta, pekinka, rzodkiewka. Wzdłuż między paskami wylewać sos.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation