Kuchnia

dania wykwintne

SCHAB ZAPIEKANY Z WARZYWAMISKŁADNIKI:

4 grubsze kotlety schabowe
250 g pomidorków koktajlowych
1 duża cebula pokrojona w piórka
kilka pieczarek
listki świeżej bazylii
sól, pieprz, słodka mielona papryka
starty żółty ser
wiórki margaryny


SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

Mięso umyć osuszyć, lekko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Na dno żaroodpornego naczynia wsypać kilka wiórków margaryny. Na nich ułożyć kotlety. Mięso posypać pieczarkami pokrojonymi w plasterki, piórkami cebuli i pomidorkami. Na wierzchu ułożyć listki bazylii. Całość posypać startym żółtym serem. Naczynie żaroodporne przykryć, wsunąć do nagrzanego piekarnika (175st. C) i zapiekać 45 minut. Na 10 minut przed końcem zdjąć pokrywę, by serek się ładnie zarumienił.

Zapraszam do skosztowania:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation