Kuchnia

Kotlety Pulpety

Zrazy z mozzarellą
razy z mozzarellą


Dodane przez: ZlotaRybka
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki
600g mięsa wołowego
2 kulki twardego sera mozzarella
2 marynowane papryki czerwone
2 zielone papryki
10 łyżek żurawiny do mięs ze słoiczka
olej do smażenia
wegeta
Zrazy z serowym nadzieniem



Etapy przygotowania

Mięso kroimy na 6 plastrów około 1cm, rozbijamy tłuczkiem, ciut solimy wegeta ,smarujemy żurawiną. Na to kładziemy ser mozzarella w plastrach, papryczkę marynowaną i zieloną w paskach. Zawijamy zrazy, nakłuwając wykałaczkami metalowymi lub drewnianymi i zapiekamy na patelni z obu stron na oliwie pod przykrywką. Kiedy zrazy będą miękkie po około 20 minutach to zdejmujemy pokrywę i dosmażamy ok 10 minut na rumiany kolor. Podajemy na gorąco do ziemniaczków lub makaronu. Hitem tego dania jest ciągnąca się mozzarella ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation