Kuchnia

KUCHNIA

Pieczarkowe quesadillas

Składniki (ilość dowolna):
•gotowe tortille
•pieczarki
•cebulki od szczypiorku
•kawałek żółtego sera
•sól, pieprz
•odrobina oleju do smażenia

Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Cebulki drobno pokroić. Na odrobinie oleju przesmażyć pieczarki doprawiając do smaku solą i pieprzem. Pod koniec smażenia wrzucić pokrojone cebulki. jeszcze chwile smażyć razem, aż woda z pieczarek całkowicie odparuje. Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

Teflonową patelnię rozgrzać. Położyć na niej tortille, posypać żółtym serem, pieczarkami i ponownie żółtym serem. Na wierzch nałożyć drugą tortille. Smażyć chwile z jednej strony, następnie, gdy ser zacznie się rozpuszczać, przełożyć placek na druga stronę. Smażyć do zarumienienia się. Podawać cieple.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation