Kuchnia

Na słodko

placki z rabarbarem i malinami
Składniki:

- 160 g mąki

- 3 łyżki cukru

- 200 ml mleka

- 1 jajko

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 1/2 łyżeczki imbiru (przyprawy)

- 1/4 łyżeczki soli

- 2 łyżki oleju + więcej do smażenia

- 1 łodyga rabarbaru

- garść malin

Rabarbar drobno kroimy, wrzucamy na patelnię razem z malinami i podsmażamy, aż owoce się rozpadną. Studzimy.

W misce mieszamy suche składniki. Osobno mieszamy składniki mokre, wraz z przygotowanymi owocami. Następnie całość łączymy, aż do połączenia się składników.

Smażymy placuszki z dwóch stron, na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Podajemy z sosem malinowym, miodem, syropem klonowym lub cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation