Kuchnia

Przekąski, przystawki

pieczone Łodzie jajeczne składniki: 4 bagietki 5 jajek 1/3 szklanki śmietanki 4 plasterki boczku, drobno posiekane i usmażone 3 łyżki tartego sera żółtego 2 zielone cebule, cienkie plasterki sól i pieprz do smaku wykonanie: 1. rozgrzać piekarnik do 180 stopni c 2. wytnij głębokie "v" przez szczyt każdej bagietki o głębokości 1,5cm. części wycięte odłożyć na bok. 3. umieścić jaja i śmietankę w misce i lekko ubić razem. dodać pozostałe składniki i lekko doprawić solą i pieprzem. 4. podzielić i wlać mieszankę do każdej łodzi bagietki i umieścić na blasze do pieczenia. 5. piec 20 do 25 minut lub do złotego brązu. doprawić solą i pieprzem. 6. pozostawić do ostygnięcia przez ok. 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation