Kuchnia

am

Marmurkowy sernik z malinami i biala czekolada

100 g białej czekolady
50 g masła
2 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
1/2 szklanki malin
Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę, nie przerywając miksowania wlej rozpuszczoną czekoladę z masłem. Masę rozprowadź równomiernie na spodzie tortownicy i powtykaj w nią równolegle maliny. Przygotuj masę serową:
1 kg sera twarogowego
1/2 szklanki cukru
8 jajek
100 ml śmietany kremówki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
100 g rozpuszczonej białej czekolady czekolady
1/2 szklanki domowego soku malinowego
400 g mrożonych malin
płatki migdałowe
biała czekolada
Sok malinowy wlej do garnuszka doprowadź do wrzenia i gotuj do momentu, aż znacznie się zagęści (można w jego miejsce użyć domowej konfitury malinowej). Odstaw na bok do przestygnięcia.
W misce utrzyj na gładką masę cukier i twaróg, dodaj kolejno jajka, a na samym końcu śmietanę oraz mąkę ziemniaczaną. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, do drugiej części wlej odparowany syrop malinowy. Do formy wlewaj na przemian po trochu masy czekoladowej oraz malinowej. Kiedy blacha wypełni się do połowy rozsyp po niej część malin i zalej je pozostałą masą serową i malinową. Wierzch sernika udekoruj pozostałymi malinami, oraz płatkami migdałowymi. Piecz w 140 stopniach przez 80 - 90 minut. Wyjmij z piekarnika, wystudź i wstaw do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Przed podaniem udekoruj wiórkami białej czekolady.


Read more: http://gotujebolubi.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5#ixzz2VwRkkU1g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation