Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pepper mint cupcakes

Składniki:
składniki suche:
2 szkl mąki
1 szkl cukru
aromat waniliowy lub cukier wanilinowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao ( do 1/2 ciasta)

składniki mokre:
1 szkl mleka
1 jajko
100 g roztopionego masła

krem miętowy:
40g masła butter
2 szklanki cukru pudru
2 łyżki mleka lub lekkiej śmietany
ekstrakt miętowy
barwniki spożywcze

Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, niedokładnie, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i wymieszać.
Ciasta przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 3/4 objętości.
Piec w ok 180-200 °C przez 15-20 min.

Przygotować krem miętowy:
Zmiksować masło z połową cukru aż konsystencja będzie gładka.
Dodać mleko lub śmietankę i dalej miksować.
Na koniec dodać ekstrakt miętowy i barwniki
Udekorować babeczki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation