Kuchnia

Kulinaria

Wytrawnie: Czosnkowe grzanki z pietruszką i serem

bułki paryskie lub bagietki
starty ser żółty np. Gouda
kostka masła
pęczek natki pietruszki
1/3 główki czosnku

Roztop masło roztop w rondelku, dodaj drobno posiekaną pietruszkę i przeciśnięty przez praskę czosnek (ok. 2/3 główki). Pieczywo pokrój ukośnie, jak na kanapki średniej grubości. Pędzlem kuchennym smaruj kanapki roztopionym masłem z przyprawami z obu stron. Posmarowane pieczywo dokładnie zawiń w folię spożywczą i odstaw na pół godziny do lodówki.
Po wyjęciu każdą kromkę posyp startym serem żółtym. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz do zarumienienia sera.

Autor: Marcin Adamek
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation