Kuchnia

tarta/pizza/frittata

Zapiekanka a la Carbonara

składniki:

pieczarki - 15 sztuk
wędzony boczek - 100 gramów
cebula - 1 sztuka
śmietana - 250 mililitrów
Fix Spaghetti carbonara Knorr - 1 opakowanie
jajko - 1 sztuka
szczypiorek - 1 sztuka
ciasto francuskie - 1 sztuka
starty parmezan - 3 łyżki


Zawartość opakowania Knorr zmiksuj w kielichu blendera ze śmietaną oraz jajkiem. Po zmiksowaniu dodaj pokrojony drobno szczypiorek i wymieszaj.

Boczek pokrój w kostkę i wytop na dobrze rozgrzanej patelni. Następnie dodaj na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki w całości. Całość smaż razem 3-5 minut.

Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim i zapiecz w nagrzanym do 210 st. C piekarniku przez 10 minut.

Na zapieczony wyłóż przesmażone pieczarki z boczkiem. Całość zalej przygotowanym Fixem.

Wierzch zapiekanki posyp równomiernie startym serem. Formę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Gotową zapiekankę podawaj na ciepło lub zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation