Kuchnia

Burgery, hot-dogi, zapiekanki, tosty

Kanapki z ratatują
bakłażan
cukinia
żółty kabaczek
3 pomidory
żółta papryka
czerwona cebula
200 ml sosu pomidorowego
150 gramów serka kremowego
świeża bazylia
chleb wiejski
1 łyżka olej z pestek winogron
sól i pieprz , suszony tymianek

Sposób przygotowania:

Pokrój wszystkie warzywa w cieniutkie plasterki.
Rozprowadź sos pomidorowy na dnie okrągłej formy do pieczenia.
Następnie ułóż plastry warzyw naprzemiennie, zaczynając od zewnątrz.
Skrop warzywa olejem z pestek winogron, oprósz tymiankiem, solą i pieprzem. Przykryj papierem do pieczenia i piecz przez 45 minut w 180C.
Posmaruj kromki chleba serkiem kremowym. Ułóż ratatuję na kanapce. Na górę połóż kilka listków świeżej bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation