Kuchnia

crostini bruschetta ciabata - kanapki kanapeczki

Grzanki z serem, szynką i ogórkiem kiszonym

- 2 dowolne bułki
- 4 płaskie łyżeczki przecieru pomidorowego
- serek topiony, najlepiej śmietankowy, bez dodatków w postaci szynki, ziół itd.
- 4 plasterki dobrej szynki lub kiełbasy np. krakowskiej
- 4 dość grube plastry żółtego sera
- kilka plasterków kiszonego ogórka
- świeżo mielony pieprz
- ketchup do smaku

Piekarnik rozgrzewamy do 180ºC. Bułki kroimy na połówki, każdą połówkę smarujemy 1 łyżeczką przecieru pomidorowego i posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Następnie połówki smarujemy niewielką warstwą serka topionego, kładziemy plaster szynki lub kiełbasy, kilka plasterków kiszonego ogórka, przykrywamy wszystko plastrem sera i znowu posypujemy mielonym pieprzem.
Na koniec dodajemy kilka kropel ketchupu. Grzanki wkładamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi a bułka lekko przyrumieni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation