Kuchnia

Potrawy rybne

Sałatka z pieczonym łososiem
SKŁADNIKI:
1 mała sałata rzymska
1 mała cebula
1 mała starta marchewka
2 pomidory
150 g świeżego filetu z łososia
grzanki, np ziołowe
cytryna
3 łyżki majonezu light
sól, pieprz
1 łyżeczka ziół prowansalskich

PRZYGOTOWANIE:
Łososia przygotowałam wg tego przepisu. Zrobiłam więcej, więc następnego dnia wykorzystałam go w tej sałatce - już w wersji na zimno.
Sałatę porwać, pomidora i cebulę pokroić, dodać marchewkę. Łososia pokroić lub posiekać widelcem dowolnie - na większe lub mniejsze kawałki. Dodać grzanki w dowolnej ilości. Całość podawać z ziołowym majonezem (można wymieszać go pół na pół z jogurtem). Sałatka skropiona cytryną smakuje jeszcze lepiej.
PS. Grzanki można zrobić samemu, z kromek bagietki - podsmażyć je na patelni z dodatkiem ziół lub czosnku:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation