Kuchnia

Potrawy rybne

Zielona sałatka z wędzonym łososiem

SKŁADNIKI na 1 porcję:
80 g wędzonego łososia w plastrach
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka sosu balsamicznego
garść rukoli
3 podłużne plastry ogórka zielonego
łyżka mini ogórków konserwowych
6 zielonych oliwek
1 łyżeczka małych kaparów
2-3 kapary jabłkowe
świeżo mielony pieprz
1/2 limonki

PRZYGOTOWANIE:
Plastry łososia składać wzdłuż na pół i formować z nich różyczki, skropić sokiem z limonki. Talerz polać oliwą (użyłam oliwy greckiej) i sosem balsamicznym (u mnie był to sos o aromacie białych trufli).
Na środku umieścić rukolę i różyczki z łososia oraz ruloniki z plastrów świeżego ogórka (takie cienkie plastry wykonałam nożykiem do obierania warzyw). Wokół rozsypać ogóreczki, kaparki, połówki kaparów jabłkowych i plasterki oliwek. Posypać pieprzem. Podawać z cząstkami limonki i grzankami z puszystym serkiem cream cheese.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation