Kuchnia

jedzenie

Pomidorowe muffiny z kozim serem
Receptura na 12 sztuk:

150 g mąki pszennej uniwersalnej
100 g mąki pszennej razowej
szczypta soli i pieprzu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
230 ml mleka koziego
2 duże jajka
50 ml oliwy z oliwek

125 g koziego sera, może być ziołowy lub z pieprzem ("roladka")
6 - 8 dużych pomidorów suszonych (z zalewy oliwnej)
4 - 5 pomidorów śliwkowych

Wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki. Następnie wymieszaj ze sobą mokre składniki. Dodaj jedne do drugich i dokładnie mieszaj, aż się wszystko połączy na jednolite ciasto. Dodaj pokrojone suszone pomidory i zamieszaj łyżką. Nakładaj równe porcje do 12 muffinkowych foremek wcześniej natłuszczonych i wyłożonych papilotkami. Na wierzchu każdej, surowej jeszcze muffinki, pokrusz trochę koziego sera fromage i przykryj plasterkiem świeżego pomidora śliwkowego. Wstaw do gorącego piekarnika.

Temperatura pieczenia to 190*C /375*F.
Czas pieczenia 20 - 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation