Kuchnia

cooking - cake

Jogurtowo miodowy torcik malinowy

Biszkopt:
* 5 jajek
* 1 szklanka cukru
* 1/2 szklanki mąki pszennej
* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
* 2 kopiate łyżki kakao
* 1/4 łyżeczki proszku

Masa malinowa:
* 500 g gęstego jogurtu naturalnego
* 200 ml kremówki
* 100 g płynnego miodu
* 12 łyżek cukru
* ok z 1/2 cytryny
* 500 g malin
* 5 łyżeczek żelatyny
* 100 ml wrzątku
* (opcjonalnie różowy barwnik spożywczy - maleńka kropelka na końcu wykałaczki lub łyżka soku malinowego)

Poncz:
* 100 ml wody
* 100 ml nalewki malinowej (lub 50 ml soku malinowego i 50 ml wódki)

Polewa:
* 60 g gorzkiej czekolady
* 60 g mlecznej czekolady
* 1 pełna łyżka masła

Do dekoracji:

* dowolne owoce
* wiórki czekoladowe
* liski mięty
* cukier puder

Przepis na stronie:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation