Kuchnia

Ciasta i rolady na każdą okazję

Ciasteczko czekoladowe w 3 minuty


Składniki
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
2 łyżki kakao
na czubek noża proszku do pieczenia
1 jajo
3 łyżki oleju
3 łyżki mleka

Dowolna kombinacja dla urozmaicenia smaku:
orzechy,rodzynki,migdały itp.
dżem najlepiej kwaskowaty np.porzeczkowy (idealny,ok 2 łyżek dałam)-super połączenie,naprawdę polecam,bo nie jest za sucha.

Do naczynia żaroodpornego lub kubka wsypać i wymieszać sypkie składniki (mąka,cukier,kakao,proszek do pieczenia),dodać mokre składniki (jajo,olej i mleko) i dokładnie wymieszać, ja robię to widelcem.

Wstawić do mikrofalówki na 3 minuty na najwyższej mocy grzania.
Powinno wyrosnąć ładnie.Można wcześniej wyłączyć,oby nie było surowe w środku (sprawdzić patyczkiem), można zaglądać do mikrofalówki. I gotowe.

Polecam, bo jest świetne i szybkie dla niespodziewanych gości.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation