Kuchnia

Zupy, bigos, leczo...

Zupa jarzynowa II
Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł
Zupa jarzynowa - składniki:
3 marchewki
1 pietruszka
1 por (kilka liści)
1 cebula
1 niewielki kalafior
20 dag fasolki szparagowej
20 dag groszku zielonego
20 dag ziemniaków
śmietana 18% do zupy
koperek, natka pietruszki (posiekane)
vegeta
Zupa jarzynowa - sposób wykonania:
Polecam zupę jarzynową przyrządzoną z młodych warzyw, warzywa
możemy dobierać dowolnie, zasada jest jedna : ma być ich dużo .
Zimą możemy oczywiście wykorzystać warzywa mrożone, zupa będzie
równie smaczna.
Warzywa - marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki,
kalafiora dzielimy na małe różyczki, fasolkę pozbawiamy włókien, kroimy
na mniejsze części.
Do garnka wkładamy fasolkę i groszek, zagotowujemy, po 10 minutach pora, cebulę,
kalafiora oraz ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę - a po kolejnych 5 min marchewkę i
pietruszkę.
Gotujemy do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec zupę doprawiamy
śmietaną i do smaku sola i pieprzem oraz posypujemy obficie posiekanym koperkiem i
pietruszką.
http://www.przepis-kulinarny.pl/zupa-jarzynowa-id1021.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation