Kuchnia

makarony na ciepło

Szybki makaron z tuńczykiem i jajkiem.

Przygotowanie: 10 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 2

Składniki:

- 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju)
- 1 papryczka chili
- 1 średnia cebula
- oliwa (jeśli tuńczyk jest w sosie własnym)
- 250 g ugotowanego makaronu (np. spaghetti)
- 2 jajka
- 1 garść startego żółtego sera
- 1 garść posiekanego szczypiorku

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy olej z puszki tuńczyka lub oliwę. Dodajemy posiekaną papryczkę, cebulę i rybę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy makaron i krótko smażymy często mieszając.

Gdy kluski porządnie się rozgrzeją, rozsuwamy je na boki i wbijamy w środek jajko. Całość posypujemy serem i podgrzewamy do ścięcia się białka.
Podajmy posypane posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation