Kuchnia

makarony na ciepło

Makaron ze szpinakiem i fetą
Składniki

* makaron pełnoziarnisty
* szpinak
* puszka pomidorów
* pomidory suszone
* feta
* oliwa
* cebula
* czosnek (użyłam takiego z Ole, bo wygrałam go w konkursie)
* sól (mało, bo feta słona)
* pieprz
Sposób przygotowania

Makaron ugotować w garnku nieco większym, niż wskazywałabym na to jego ilość. Na patelni rozgrzać oliwę (ja użyłam tej, w której marynowałam suszone pomidory - po wykorzystaniu słoika zlewam ją do butelki i tak sobie stoi). Posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć. Kiedy będą lekko złote, wrzucić szpinak (w partiach, bo cały się od razu nie zmieści). Kiedy już cały szpinak jest wiotki, wlać puszkę pomidorów i dorzucić posiekane (niezbyt drobno) pomidory suszone. Doprawić, wymieszać.

Do tego czasu powinien się ugotować makaron. Należy go odcedzić na durszlaku, a następnie wrzucić do garnka z powrotem i zalać sosem z patelni. Włączyć podgrzewanie na minimum, posiekać fetę i domieszać do garnka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation