Kuchnia

makarony na ciepło

Makaron z tuńczykiem, anchois i kaparami | kuchniaagaty.pl
makaron - 1 opakowanie (tagliatelle, spaghetti...)
tuńczyk w oleju - 2 puszki
fileciki anchois - ok. 6 szt
kapary - z zalewy, 2 łyżki
oliwa - 3 łyżki
czosnek - 1 ząbek
pieprz - lub chili
natka pietruszki - do podania
Sposób przygotowania
Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cały ząbek czosnku, dodaj fileciki sardeli. Mieszaj, aż anchois zupełnie się rozdrobnią, dorzuć tuńczyka i kapary. Dopraw pieprzem lub suszonym chili.
Sos połącz z makaronem. Wierzch możesz dodatkowo skropić oliwą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation