Kuchnia

dżemiki i inne... do słoika

Masełko bananowe:

Składniki:
- 2 dojrzałe banany (jeśli macie niedojrzałe, być może trzeba będzie dosłodzić – najlepiej miodem)

- 2 łyżki soku z cytryny

- 100 g bardzo miękkiego masła

- 1/2 łyżeczki kardamonu

- 1/2 łyżeczki cynamonu

- 3 łyżki małych, dobrze wysuszonych rodzynek


Masło ucieramy na puszystą masę. Banany blendujemy z sokiem z cytryny na gładką masę i wmiksowujemy je do masła. Przyprawiamy kardamonem i cynamonem (do smaku). Dodajemy rodzynki, przelewamy do słoika i wstawiamy do lodówki, aż do całkowitego schłodzenia.

Podajemy ze świeżym pieczywem.

Smacznego życzy gruszka z fartuszka! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation