Kuchnia

Zupy

Zupa dyniowa z chilli i makaronem


Składniki:
dynia – ok. 1 ½ kg
cebula – 2 średnie szt.
kapary z zalewy – 1 łyżka
płatki chilli – ¼ łyżeczki
olej – 3 łyżki
słodka śmietanka – 100ml
Makaron nitki – 1 paczka
woda
sól do smaku

Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą tak, żeby przykryła ona dynię. Dodajemy płatki chilli, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym, żeby dynia się nie rozgotowała. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation