Kuchnia

Zupy

Zupa Krem Pomidorowo- Bazyliowa

Składniki:
-2-3 puszki pomidorów w puszcze
- łyżeczka oliwy
- 3 ząbki czosnku
- ½ cebuli
- rozmaryn
- 2 szklanki bulionu z kurczaka
- łyżeczka miodu
- sól i pieprz
- ½ szklanki świeżej bazylii
- bagietka
- szklanka startego sera Mozzarella
- szklanka starego sera Cheddar

Przepis:
Nastawiamy piekarnik na 200 C. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulkę. Dodajemy czosnek, rozmaryn i pomidory.Dusimy wszystko na małym ogniu przez około 15-20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dodajemy bazylię i odstawiamy na 10 minut.Dokładnie wszystko blendujemy i podgrzewamy na małym ogniu. Kroimy bagietkę, posypujemy ją serami i pieczemy przez około 3-4 minuty. Podajemy od razu po przygotowaniu. Serowe pieczywo można dodać do zupy, albo podawać na oddzielnym talerzyku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation