Kuchnia

Zupy

Zupa Krem Marchewkowa z Migdałami

Składniki:
-7 dużych marchewek,
-łyżka masła,
-3 szklanki bulionu,
-pół szklanki śmietany (lub jogurtu greckiego),
-2 łyżki soku z cytryny lub pomarańczy,
-imbir,
-płatki migdałowe,
-sól,
-pieprz

Przepis:
Umyj i obierz marchewki. Pokrojone podsmaż na maśle i dopraw imbirem. W dużym garnku przygotuj bulion. Dodaj marchewki do bulionu i gotuj na średnim ogniu przez 20 minut. Zdejmij garnek z ognia i zblendruj marchewki, dodaj śmietany oraz soku z cytryny/po­ma­rań­czy i ponownie dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku imbirem, pieprzem i solą (według uznania). Na suchej patelni podsmażyć płatki migdałowe. Nalać zupy do miski i posypać migdałami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation