Kuchnia

Potrawy słone jak łzy, pikantne niczym sny.. albo i nie ツ

MIELONE KOTLETY Z SZYNKI WIEPRZOWEJ


50 dag surowej szynki wieprzowej
1 cebula
2 łyżki oleju
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
2-3 łyżki mleka
majeranek
sól
pieprz
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania

WYKONANIE:
Cebulę obrałam, drobno pokroiłam, zeszkliłam na oleju, przestudziłam.
Mięso zmieliłam.
Wszystkie składniki na kotlety umieściłam w misce i dokładnie wyrobiłam.
Wilgotnymi dłońmi uformowałam owalne kotleciki.
Panierowałam nie w bułce tartej i smażyłam z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Z nadmiaru tłuszczu osączyłam na papierowym ręczniku kuchennym.

kuchennezapiskiedyty
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation