Kuchnia

Kulinaria

Sałatka z makaronem penne i wędzonym łososiem

składniki:
ugotowany makaron penne - 250 gramów
łosoś wędzony - 4 plastry
rukola - 2 pęczki
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 1 opakowanie
kapary - 2 łyżki
cebula czerwona - 1 sztuka
majonez - 1 łyżka
jogurt naturalny - 3 łyżki
musztarda francuska - 1 łyżeczka
sok z połowy cytryny
paluszki grissini - 8 sztuk

1. Plastry łososia pokrój w cienkie paski, cebulę w piórka. W dużej misce połącz ugotowany makaron, rukolę, cebulę oraz łososia.
2. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w miseczce z majonezem, jogurtem, musztardą oraz sokiem z cytryny. Gotowy sos przelej do miski z sałatką i delikatnie wymieszaj.
3. Sałatkę przełóż do salaterki a jej wierzch posyp kaparami. Gotową sałatkę udekoruj listkami bazylii i podawaj z grissini.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation