Kuchnia

Kulinaria

chaczapuri


Składniki na ciasto:
mąka 2 szklanki
sól 0.5 łyżeczki
cukier 0.5 łyżeczki
kefir 0.75 szklanki
Farsz:
ser twarogowy 100 gramów +
feta 150 gramów +
ser suługuni lub mozarella ja dałam mozzarella 200 gramów
Porcje: 2
Sposób przygotowania:
chaczapuri - krok 1

rozkruszamy i mieszamy razem wszystkie sery

2
ciasto do chaczapuri :

mąkę, sól, cukier, wsypujemy do miski mieszamy, dodajemy kefir wyrabiamy ciasto.

dzielimy na 2 części

rozwałkowujemy, z połowy farszu robimy kulkę i dajemy na ciasto

zwijamy ciasto

rozgniatamy

rozwałkowujemy - na taką wielkość jaką mamy patelnie

smażymy na rumiano z obu stron. Nie smarujemy patelni tłuszczem!

podajemy na ciepło:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation