Kuchnia

Kulinaria

Marynowane, smazone ziemniaki

500 g obranych ziemniaków

4 łyżki pasty tikka masala

2 ząbki czosnku

2 łyżki oliwy

garść rukoli

sól, pieprz

Ziemniaki pokrój w drobną kostkę. Przełóż od miski - dodaj pastę tikka masala oraz drobno posiekany czosnek oraz oliwę. Wymieszaj wszystko dokładnie tak, aby ziemniaki dokładnie pokryły się pastą. Miskę owiń folią i schowaj do lodówki na przynajmniej 2 godziny (im dłużej tym dla ziemniaków lepiej).

Zamarynowane ziemniaki piecz w 200 stopniach przez ok 40 minut, raz na jakiś czas przemieszaj je, aby miały szansę równomiernie się zezłocić. Wyciągnij z piekarnika, lekko przestudź, posól, popieprz, skrop łyżką oliwy, a następnie wymieszaj z rukolą.

Możesz zjeść je same, możesz je podać jako dodatek, możesz podać je z jajkiem w koszulce, którego wyciekające żółtko cudownie oblepi złote i chrupiące ziemniaczki.



Read more: http://gotujebolubi.blox.pl/html#ixzz2VcivjfmL
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation