Kuchnia

Słodkości **Przeróżne ciasta & torty

RAFAELLO
Sposób przygotowania
Składniki:
2 paczki słonych krakersów( po180g),
3 szklanki mleka, 3 żółtka, 3 czubate łyżki mąki pszennej, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 1,5 szklanki cukru , 2 szklanki wiórek kokosowych, tabliczka gorzkiej czekolady, 250 g masła. Sposób przyrządzenia: Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy z 1 szklanką mleka i dodajemy do wcześniej utartych żółtek. Resztę mleka (2 szklanki)i cukru (1 szklanka)mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się mleka powoli wlewamy masę jajeczną i gotujemy na wolnym ogniu budyń- cały czas mieszamy, nie dopuszczamy do powstawania grudek:) Budyń studzimy- musi być całkowicie zimny:) Po tym czasie dodajemy po kawałku masło, cały czas miksując. Pod koniec dodajemy wiórki kokosowe i orzechy laskowe(całe lub posiekane- wedle życzenia:)) Blaszkę o wymiarach 28x22cm wykładamy warstwami: Krakersy -Masa wiórkowo-orzechowa -Krakersy- Masa wiórkowo-orzechowa- Krakersy -Masa wiórkowo-orzechowa . Na wierzch tarkujemy gorzką czekoladę. Smacznego ciasta:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation