Kuchnia

Z mikrofali

Składniki:
3/4 szkl. mąka
1/3 szkl. cukier
3 małe jajka
1/2 średniej cytryna
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
1 średnie jabłko
2 łyżki olej orzechowy

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej, sok i startą skórkę z połowy cytryny.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajeczniej - zmiksować.
Jabłko obrać i pokroić w kostkę - wymieszać z ciastem.
Masę przełożyć do salaterki i wstawić do mikrofalówki.
Ogrzewać 9 minut przy mocy 750W.

Upieczone ciasto przełożyć na talerz - wierzchem do dołu, a następni posypać cukrem pudrem, czekoladą w proszku albo polać stopioną czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation