Kuchnia

Ryby

Składniki:

- 2 dzwonka łososia,
- 1 kostka masła,
Reklama
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- sok z 0.5 cytryny

Przygotowanie:

Miękkie masło trzeba zmiksować z roztartym z solą czosnkiem i natką pietruszki. Zawinąć je ściśle w folię spożywczą formując rulonik. Włożyć do zamrażarki na 2 h. Łososia przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Usmażyć na rozgrzanym maśle po 10 min. z każdej strony. Przed podaniem położyć na łososia plaster masła czosnkowego. Podawać z makaronem i surówką.

Przepis na 2 osoby. Czas przygotowania 30 min. plus chłodzenie masła.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation