Kuchnia

DIETA

Przepis na sałatkę szwedzką
Do przygotowania sałatki szwedzkiej do słoików będziesz potrzebowała:

•1 kg ogórków gruntowych,
•½ szklanki cukru,
•½ szklanki octu,
•1 małej cebuli,
•750 ml wody,
•oleju,
•1 łyżki soli,
•1 małej marchwi,
•pieprzu ziarnistego kolorowego,
•ziela angielskiego.
Sposób przygotowania:

Ogórki dokładnie myjemy i po osuszeniu kroimy w plasterki. Następnie kroimy cebulę w drobne talarki. Marchew obieramy i opłukujemy wrzątkiem. Kolejnym krokiem jest włożenie do słoików ogórków, odrobiny cebuli, pokrojonej w talarki marchewki, kilku ziaren ziela i pieprzu. W garnku natomiast gotujemy wodę z octem, cukrem, solą i łyżką oleju. Słoiki zalewamy gorącą wodą, zakręcamy i stawiamy do góry dnem.

Powodzenia!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation