Kuchnia

sałatki

Sałatka z figami i awokado SKŁADNIKI:
1 op. świeżego szpinaku (opcjonalnie sałaty)
1/2 miękkiego awokado
1 kulka mozzarelli
3 figi
2 łyżki orzechów pinii
dressing: 1 łyżeczka miodu, 1 łyżka octu winnego, 4 łyżki oliwy


Na talerzu poukładaj szpinak lub sałatę. Awokado obierz i wraz z mozzarellą pokrój w półplasterki. Figi pokrój w ćwiartki lub ósemki.
Na szpinaku poukładaj awokado, figi, mozzarellę.
Orzeszki pinii upraż na suchej patelni i posyp sałatkę.
W szklaneczce rozmieszaj miód z octem, dolej olej i dobrze wymieszaj.
Sałatkę polej przygotowanym dressingiem przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation