Kuchnia

sałatki

Sałatka z kiełbaską chorizo

Składniki:
garść świeżych liści szpinaku
łyżeczka suszonej żurawiny
parmezan
6 plasterków chorizo
pół papryki
pół pomidora
świeży tymianek
sól i pieprz do smaku
Sos:
łyżeczka oliwy
łyżeczka soku z cytryny
łyżeczka miodu

Przygotowanie:
Nagrzać patelnię, bez tłuszczu podsmażyć na niskim ogniu plasterki chorizo, po chwili dodać paprykę i również podsmażać, po 4 minutach zdjąć.
W małej miseczce wymieszać składniki na sos i odstawić. Na talerzu rozłożyć szpinak, dodać żurawinę i kiełbaskę wraz z papryką. Na to pokrojony świeży pomidor oraz świeżą gałązkę tymianki. Obsypać startym parmezanem i doprawić. Na koniec polać jeszcze sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation