Kuchnia

Mięso - schab i inne części świnki

Schab po kowalskuSkładniki (dla 2 osób):
- 2 plastry schabu bez kości o grubości ok. 2 cm
- 1 jajko
- bułka tarta
- 1/2 cebuli
- szczypta curry
- 3-4 łyżki tartego żółtego sera
- 2 łyżeczki majonezu
- 2 łyżeczki keczupu
- sól i pieprz
- olej do smażenia




Mięso rozbić na cieniutkie plasterki i posolić. Kotlety obtoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Cebulę posiekać, zeszklić na tłuszczu ze smażenia kotletów, oprószyć solą, pieprzem i curry. Dusić ok. 3 minuty.
Każdy kotlet posmarować masą cebulową, posypać tartym serem, posmarować keczupem wymieszanym z majonezem. Zapiec na patelni pod przykryciem aż ser się rozpuści (można je zapiec w piekarniku).

Podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation