Kuchnia

Mięso - schab i inne części świnki

Schab po kubańsku
składniki:

schab środkowy - 500 gramów
Przyprawa do mięs Knorr - 4 łyżki
ząbki czosnku - 4 sztuki
limonka - 2 sztuki
sok pomarańczowy - 200 mililitrów
kminek - 1 łyżka
kolendra mielona - 1 łyżka
olej - 4 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Schab pokrój na plastry grubości ok. 1cm.
Kminek rozgnieć w moździerzu.
W misce wymieszaj składniki marynaty: sok pomarańczowy, kminek, posiekany czosnek, skórki i sok z limonki, kolendrę, olej oraz Przyprawę Knorr.
Mięso zamarynuj i odstaw na co najmniej 2h.
Po tym czasie grilluj schab po 3-4 minuty z każdej strony aby pozostał soczysty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation