Kuchnia

RYBY

PAPRYKARZ z tuńczyka – montignac

• puszka tuńczyka w sosie własnym rozdrobnionego
• cebula
• 1-2 ząbki czosnku
• 100 g ryżu basmati lub brązowego
• 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego (dla tych na diecie bez cukru)
• pieprz świeżo mielony
• sól
• papryka ostra do smaku
• papryka słodka do smaku
• 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek

Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dajemy cebulę z czosnkiem i dusimy do miękkości na wolnym ogniu. Dodajemy odsączonego z wody tuńczyka z puszki, mieszamy, dodajemy koncentrat i przyprawy. Na koniec wszystko łączymy z ryżem, dokładnie mieszając, ewentualnie doprawiamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation