Kuchnia

RYBY

Śledzie z buraczkami i jabłkami
Składniki (2 porcje)
3 płaty śledziowe (u mnie a la matjas z oleju)
2 buraki, ugotowane
1 jabłko, kwaśne
1 mała cebula
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego (u mnie grecki)
sok z cytryny, pieprz
Śledzie osuszamy z zalewy ręcznikiem papierowym, kroimy na mniejsze kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny. Ugotowane buraki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Jabłko obieramy ze skórki i również ścieramy na tarce. Cebulę po obraniu kroimy w drobną kostkę.
Zdjęcie - Śledzie z buraczkami i jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wszystkie składniki mieszamy dodając majonez, jogurt i mielony pieprz. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation