Kuchnia

Przepisy_obiad

1 pierś z kurczaka
2 jogurty naturalne
1 opakowanie ryżu
2 ząbki czosnku (dla twardzieli)
150 ml oleju
przyprawy : curry, chilii, cynamon, sól, pieprz

Dodatkowo:
odrobina oleju na patelnie

Kurczaka kroimy w małe kawałeczki. W między czasie w miseczce przygotowujemy domową paste curry. Mieszamy wszystkie przyprawy (proporcje wg uznania, zawsze robię to na oko w zależności od upodobań ostrości) dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i wszystko zalewamy 150 ml oleju mieszamy, a właściwie ucieramy. Dodajemy kurczaka i mieszamy tak aby mięso zostało bolepione przez paste curry. Na suchą patelnie, lub z odrobiną oleju (w zależności od tego czy pasta z kurczakiem jest bardzo sucha czy lekko tłusta) mase kurczakowo curry wylewamy i smażymy do zrumienienia kurczaka i aż cudowny zapach przypraw wypełni nam kuchnie :)) Do osobnej miseczki wylewamy jogurt naturalny i łączymy z odrobiną gorącego kurczaka z tłuszczem ( po to aby się nie zważył jogurt) kiedy tak przygotowana masa jest podobnej temperatury wylewamy na patelnie do reszty kurczaka. Kolor zmienia się na żółty.
Gotujemy ryż. Wylewamy na niego kurczaka w cury i gotowe ! :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation