Kuchnia

dieta?

DIETA OWSIANKOWA
7
Trzeci wa­rian­t menu na cały dzień.
ŚNIA­DA­NIA 300 kcal. Sa­łat­ka mło­do­ści: sa­łat­kę mo­żesz przy­go­to­wać dzień wcze­śniej wie­czo­rem. Na­mocz 3 łyżki płat­ków owsia­nych w 1/2 szklan­ki prze­go­to­wa­nej wody, dodaj odro­bi­nę mleka i star­te jabł­ko. Posyp cy­na­mo­nem i łyżką po­kru­szo­nych orze­chów wło­skich. Za­miast wody mo­żesz użyć soku z grejp­fru­ta lub po­ma­rań­czy.
PRZE­KĄ­SKA 200 kcal. Od­żyw­czy kok­tajl z tru­ska­wek: kilka zmro­żo­nych tru­ska­wek zmik­suj ze szklan­ką ma­ślan­ki na­tu­ral­nej i 3 łyż­ka­mi płat­ków owsia­nych.
OBIAD 350 kcal. Kur­czak z mi­ze­rią i ryżem: udko z kur­cza­ka opa­nie­ruj w płat­kach owsia­nych i upiecz. Przy­go­tuj mi­ze­rię z jo­gur­tem i ko­per­kiem. Zjedz z por­cją ryżu (3 łyżki su­che­go). Do picia woda mi­ne­ral­na.
POD­WIE­CZO­REK 150 kcal. Owo­co­wa prze­ką­ska: jabł­ko za­pie­czo­ne z płat­ka­mi, mio­dem i ro­dzyn­ka­mi.
KO­LA­CJA 200 kcal. Tost fran­cu­ski: usmaż tost peł­no­ziar­ni­sty ob­to­czo­ny w jajku, roz­beł­ta­nym z przy­pra­wa­mi i płat­ka­mi owsia­ny­mi. Zjedz na słod­ko z cy­na­mo­nem lub po­sma­ro­wa­ny ser­kiem bia­łym i po­sy­pa­ny przy­pra­wa­mi. Do picia woda mi­ne­ral­na.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation