Kuchnia

Zupy

Zupa fasolowa po kaszubsku
Zupa fasolowa po kaszubsku

100 g drobnej fasolki białej Kupiec
1 cukinia
1 por mały
dynia w kostce (użyłam mrożonej Hortex)
1 puszka pomidorów krojonych
1 litr bulionu drobiowego domowego
2-3 listki laurowe
3-4 ziarnka ziela angielskiego
listki lubczyku
2-3 razy obrót młynkiem ognista mieszanka przypraw Kamis
sól morska ,pieprz czarny do smaku

Fasolkę umyć i namoczyć na 12 godzin(najlepiej całą noc).
Rano gotujemy ją do miękkości.
Cukinię i por myjemy,kroimy w kostkę przesmażamy na patelni z odrobiną oleju rzepakowego.
Wrzucamy do garnka z fasolą zalewamy bulionem,dodajemy przyprawy listki laurowe,ziarenka ziela angielskiego i lubczyk.
Gotujemy 12 minut,następnie dodajemy mrożoną dynię i gotujemy około 10 minut.
Dodajemy pomidory w puszce oraz przyprawę Kamis i doprawiamy solą i pieprzem.Zagotować i gotowe.
Podajemy gorącą z dodatkiem kiełbaski lub pokrojonej parówki.
Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation