Kuchnia

Zupy

Składniki:

5-6 cebul
kość wędzona (lub inna chuda wędzonka)
2 marchewki
korzeń i natka pietruszki
kawałek selera
1/2 białej części pora
3 ząbki czosnku
łyżeczka ostrej pasty paprykowej
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
2 łyżeczki majeranku
sól
pieprz
łyżka oleju
grzanki

Warzywa obrać. Wędzonkę, marchewkę, korzeń pietruszki i selera zalać dwoma litrami wody. Wrzucić ziele angielskie i liść laurowy, gotować na małym ogniu około godziny. W tym czasie cebulę i pora pokroić w piórka i podsmażyć na złoto na oleju. Wrzucić do wywaru, dodać majeranek i pastę paprykową, doprawić solą i pieprzem. Na końcu do zupy przecisnąć czosnek. Podawać z grzankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation