Kuchnia

sałatki

Kuchnia w zieleni:Składniki:
(ok. 4 porcji)

opakowanie roszponki
jedna pierś z kurczaka
ok. 10 pomidorków koktajlowych
oliwki (ja dałam zielone, ale jeśli ktoś woli czarne, mogą być i czarne)
ser pecorino (może być też inny - taki, jaki lubicie)
sól, świeżo zmielony pieprz
słodka papryka


Sos musztardowo - miodowy

sok z jednej cytryny
pół łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy (użyłam najzwyklejszej)
1 łyżeczka miodu
łyżeczka octu winnego



Kurczaka kroimy w drobne kawałeczki, podsmażamy na oliwie z oliwek, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawiamy do ostygnięcia.

Do soku z cytryny dodajemy sól, mieszamy, aby się rozpuściła. Następnie powoli dodajemy oliwy z oliwek całe czas mieszając, octu winnego, miód i musztardę. Mieszamy energicznie, aby wszystkie składniki się połączyły. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Na roszponkę układamy kurczaka, pomidorki, oliwki, skrapiamy sosem i oprószamy śwież startym pecorino (może być też inny ser - taki jaki lubicie). Podajemy z paluszkami grissini lub bagietką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation