Kuchnia

Przepisy_ciasta i słodkości

Trufle orzechowo – mleczne

1/2 szklanki masła orzechowego
3/4 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego!)

1/4 kostki miękkiego masła
4 łyżki wiórków kokosowych + wiórki do obtaczania

1/2 szklanki cukru pudru
ok. 80 g pokruszonych ciasteczek zbożowych (używam Digestive)

Masła ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy pokruszone na pył ciasteczka i wiórki kokosowe, a także przesiane mleko w proszku. Miksujemy. Masa powinna mieć taką konsystencję, żeby dało się z niej swobodnie formować kuleczki. Jeśli jest za sucha i się kruszy, dodajemy masła. Jeśli jest zbyt lepiąca, dosypujemy okruchów ciastek lub wiórków kokosowych.

Lepimy kuleczki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych i układamy w papilotkach. Najlepiej przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation