Kuchnia

KANAPKI

Barros Jarpa Sandwich
Kanapka z serem i szynką przepis


Ten sandwich z pewnością nie należy do zbyt wymyślnych. Skrywa w środku szynkę oraz ser żółty. Nazwany został na cześć chilijskiego ministra Ernesto Barros Jarpy, który często zamawiał właśnie taką kanapkę. Możecie ją przygotować na dwa sposoby: smażąc kromki na tłuszczu lub też grillując na patelni. Zdecydowanie polecam Wam tę drugą, o wiele mniej kaloryczną wersję. W Chile popularny jest także sandwich Barros Luco, w którego skład wchodzi wołowina i ser. O nim jednak napiszę Wam więcej następnym razem.


A po więcej śniadaniowych przepisów zapraszam Was do działu
Śniadanie Mistrzów

Sandwich z serem i szynką

BARROS JARPA SANDWICH (CHILE)
Śniadanie Mistrzów #132
Projekt Sandwich #16

Składniki (na 2 porcje):
4 kromki pieczywa tostowego (pszennego lub razowego)
2 duże plastry dobrej jakości szynki
2 plastry żółtego sera (u mnie Edam)
szczypta ostrej wędzonej papryki w proszku
Na dwóch kromkach układamy po plastrze szynki i sera. Dodajemy odrobinę papryki w proszku, przykrywamy dwoma pozostałymi kromkami. Grillujemy na patelni z obu stron, aż ser się rozpuści.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation