Kuchnia

KANAPKI

Club sandwich
Przepis na kanapkę z kurczakiem i warzywami

Club sandwich to niezwykle pożywna kanapka z dodatkiem drobiu. Ja do jej przygotowania użyłam piersi z kurczaka, ale równie smaczna będzie z dodatkiem mięsa z indyka. Kanapka składa się z trzech warstw chleba tostowego przełożonych takimi składnikami jak pomidory, sałata, boczek i wspomniane mięso drobiowe. Smakuje wyśmienicie. Warto zacząć dzień od takiej "wypasionej" kanapki :-)

Kanapka klubowa

CLUB SANDWICH
Śniadanie Mistrzów #101
(Projekt Sandwich #5)

Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]
6 kromek chleba tostowego
2 liście ulubionej sałaty (u mnie masłowa, czasem używam karbowanej)
1 większa pierś z kurczaka
sól, pieprz, słodka papryka w proszku, suszone oregano
2 plastry wędzonego boczku
4 plastry pomidora
majonez
Zaczynamy od przygotowania mięsa. Plastry boczku układamy na patelni, podgrzewamy z obu stron, aż staną się chrupiące. Przenosimy na papierowy ręcznik. Pierś kroimy wzdłuż na pół, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką w proszku i oregano. Grillujemy na patelni z obu stron lub smażymy. Odkładamy na papierowy ręcznik. Kromki chleba opiekamy. Na każdą kanapkę będą nam potrzebna 3 kromki chleba. Pierwszą smarujemy majonezem, układamy plaster sałaty, kawałek kurczaka, kolejną kromkę, majonez, pomidora, plaster boczku. Trzecią kromkę smarujemy niewielką ilością majonezu i układamy na boczku (stroną posmarowaną majonezem do dołu). Podajemy od razu po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation