Kuchnia

Przepisy na przekąski i obiady

ZIEMNIAKI SPRĘŻYNKI

6 małych ziemniaków do pieczenia ze skórką
6 patyczków do szaszłyków
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka curry
szczypta oregano
szczypta pieprzu
szczypta posiekanego szczypiorku
oliwa do smarowania

Ziemniaki pokroić według powyższej instrukcji. Włożyć do wrzątku i na małym ogniu gotować około 4-5 minut aż lekko zmiękną.
Blachę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć na niej ziemniaki i posmarować je dokładnie oliwą (najlepiej za pomocą pędzla). Posypać przyprawami: solą, czosnkiem, curry, pieprzem i szczypiorkiem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 40 minut. Podawać z sosem czosnkowym.

http://obserwatoriumgastronomiczne.blogspot.com/2014/05/zakrecone-zioowe-ziemniaki-pieczone.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation